FAQ

Verhuurtijden & locatie

Wanneer kunnen we met een Vespa rijden?

De verhuurtijden kunnen overeengekomen worden na wederzijds overleg. Je kan je vertrekuur zelf kiezen. Je kan een Vespa huren het ganse jaar door, afhankelijk van de weersomstandigheden.

Kan ik voor enkele uren een Vespa huren?

Ja. Naast een hele dag, kan je ook kiezen voor een halve dag of avond van 4 uren. Je kan je vertrekuur zelf kiezen.

Wat bij slecht weer?

Wij geven steeds een goed-weer-garantie. Wanneer de weersomstandigheden té ongunstig zijn om de tour te ondernemen, kan je tot 24 uur voor vertrek je reservatie kosteloos annuleren en verplaatsen naar een andere datum. Neem hiervoor steeds ten laatste 24 uur op voorhand contact met ons op.

Is er parkeergelegenheid bij de verhuurlocatie?

In de straat is er beperkte en bovendien betalende parkeergelegenheid. Je kan echter gratis parkeren op de parking in de Boomgaardstraat. Dit ligt op ongeveer 600 m of 7 minuten wandelen van de verhuurlocatie.


Vespa rijden

Hoe oud moet ik zijn om met de Vespa te mogen rijden?

Je mag met onze Vespa's rijden als je 18 jaar oud bent.

Heb ik een rijbewijs nodig?

Je moet beschikken over een rijbewijs B (auto) of A3/AM (bromfiets). Passagiers hoeven uiteraard niet te beschikken over een rijbewijs.

Welke kleding moet ik dragen?

We raden je aan bedekkende kleding te dragen, ook bij warm weer. Een gesloten vest of jas met sjaal, lange broek en gesloten schoenen. Een zonnebril kan handig zijn. Handschoenen zijn een must!

Moet ik zelf een helm meebrengen?

Een helm is verplicht. We bezorgen deze in een geschikte maat. De helm is in de huurprijs inbegrepen. Beschik je zelf over een helm? Uiteraard mag je deze gebruiken in plaats van onze helm.

Kan er een passagier meerijden?

Ja, op elke Vespa kan een passagier plaats nemen. Opgelet, met een passagier rijden is soms iets moeilijker. Heb je nog nooit met een scooter gereden? Dan neem je best geen passagier achterop.

Kunnen mijn kinderen meerijden?

Ook kinderen kunnen als passagier meerijden. Passagiers moeten steeds achter de bestuurder plaats nemen, niet ervoor. Het is aangewezen dat je kind goed zelfstandig kan zitten en zich vasthouden. Indien nodig, kunnen we ook zorgen voor een kinderzitje.

Is met een Vespa rijden moeilijk?

Heb je nog nooit met een scooter gereden? Geen probleem, de meeste mensen kunnen na een paar rondjes vlot rijden. Bovendien zijn de Vespa's voorzien van een automatische versnelling, je moet dus enkel gas geven en remmen. Bij vertrek geven we je ook een uitgebreide uitleg.

Welke verkeersregels moet ik volgen met een Vespa?

De maximumsnelheid bedraagt 45 km/u, tenzij een lagere snelheid verplicht is (bijvoorbeeld in zone 30). In de bebouwde kom of wegen waar de maximumsnelheid 50 km/u bedraagt, moet je op de rijbaan rijden, tenzij anders aangegeven. Buiten de bebouwde kom mag je vaak op het fietspad rijden.

Met hoeveel Vespa's mogen we in groep rijden?

Vespaverhuur Kempen zet steeds de veiligheid voorop. Vanaf 10 Vespa's rijd je steeds onder begeleiding van een van onze medewerkers. Zo wordt niet alleen je veiligheid gegarandeerd, je rijdt bovendien ook volledig zonder zorgen. Je hoeft bijvoorbeeld niet zelf de weg te zoeken, je enig zorg is genieten van de tocht! Meer informatie over groepen vind je hier.

Hoe vind ik mijn weg?

Je hoeft onderweg geen kaart te lezen of borden te volgen. Je kan een GPS huren met daarin onze uitgestippelde routes. De GPS leidt je dan volledig van begin tot einde. Uiteraard kan je ook zelf een bestemming kiezen of vrij cruisen zonder GPS.

Moet ik gaan tanken?

De benzinetank van je Vespa is vol bij vertrek. Bij terugkomst hoef je niet terug vol te tanken.

Wat als ik onderweg problemen heb met de Vespa?

Indien er tijdens je tocht een technisch probleem voordoet, staan wij klaar om te depanneren en indien mogelijk je van een andere Vespa te voorzien. Ook voor andere problemen kan je ons steeds contacteren. Bij vertrek ontvang je het telefoonnummer dat je kan bellen in geval van problemen.


Betaling & verzekering

Moet ik een waarborg betalen?

Per Vespa dien je een waarborg van 250 euro te betalen om eventuele schade aan het voertuig te dekken. Vanaf 4 Vespa's bedraagt de waarborg maximum 1.000 euro. Je kan de waarborg voordien per overschrijving of op de dag van de huur contant of via bancontact betalen. Bij aankomst krijg je de waarborg meteen terug.

Moet ik een voorschot betalen?

Bij elke reservatie wordt een klein voorschot gevraagd. Dit wordt uiteraard nadien afgetrokken van de totaalsom.

Op welke manieren kan ik betalen?

Je kan voordien per overschrijving betalen of op de dag van de huur contant of via bancontact.

Ben ik verzekerd?

De Vespa's zijn volledig verzekerd om te mogen rijden op de openbare weg. Bovendien is de huurprijs steeds inclusief verzekering burgerlijke aansprakelijkheid aan derden. Je dient wel een waarborg te betalen om eventuele schade aan de Vespa te vergoeden. Meer info hierover vind je bij de volgende vraag.


Reservatie & cadeau

Moet ik op voorhand reserveren?

Op voorhand reserveren is steeds noodzakelijk. De verhuurlocatie is immers niet altijd geopend. Je kan per telefoon reserveren op het nummer +32 (0)485 78 84 91, per e-mail naar info@vespaverhuurkempen.be of door contact in te vullen.

Last-minute reservaties dienen steeds per telefoon te gebeuren.

Kan ik een Vesparit ook cadeau geven?

Een cadeaubon voor een Vesparit is een origineel geschenk voor iedereen om een leuke uitstap te beleven. Of laat iemand dankzij deze cadeaubon op een leuke manier kennismaken met de Kempen. 

Je kan het bedrag van de cadeaubon volledig zelf bepalen. De bon is 1 jaar na uitgifte geldig.

Je kan de cadeaubon zelf komen kopen in onze winkel, Otterstraat 120, 2300 Turnhout. Of we sturen hem graag naar je op. Wil je een cadeaubon bestellen? Dit kan op het nummer +32 (0)485 78 84 91. Neem contact met ons op.


Andere gelegenheden & Vespa kopen

Kan ik een Vespa ook voor andere gelegenheden huren?

Ja, onze Vespa's kunnen ook gehuurd worden voor bijvoorbeeld fotoshoots voor een huwelijk, reclame, tentoonstelling bij evenementen, …

Heb je interesse om één of meerdere Vespa's te huren voor een andere aangelegenheid? We bekijken graag met jou de mogelijkheden. Neem gerust contact met ons op via het contactformulier hier rechts.

Kan ik bij jullie ook een Vespa kopen?

Vespa Verhuur Kempen is een onderdeel van Delta Motorcycle, officiële dealer van Vespa. Je kan bij ons terecht voor de aankoop en het onderhoud van Vespa's, maar ook andere scooters en motoren, nieuw en tweedehands.

Heb je interesse in de aankoop van een Vespa? Neem dan zeker een kijkje op onze website of neem contact met ons op. Bovendien krijg je bij aankoop van een Vespa het bedrag van de huur terug!