Praktisch

Voor wie?

Je mag met onze Vespa’s rijden als je 18 jaar oud bent en beschikt over een rijbewijs B (auto) of A3/AM (bromfiets).

Heb je nog nooit met een scooter gereden? Geen probleem, de meeste mensen kunnen na een paar rondjes vlot rijden. Bovendien zijn de Vespa’s voorzien van een automatische versnelling, je moet dus enkel gas geven en remmen. Bij vertrek geven we je ook een uitgebreide uitleg.

Passagiers hoeven uiteraard niet te beschikken over een rijbewijs. Ook kinderen kunnen meerijden.


Kleding & helm

We raden je aan bedekkende kleding te dragen, ook bij warm weer. Een gesloten vest of jas met sjaal, lange broek en gesloten schoenen. Een zonnebril kan handig zijn. Handschoenen zijn een must!

Een helm is verplicht. We bezorgen deze in een geschikte maat. De helm is in de huurprijs inbegrepen. Beschik je zelf over een helm? Uiteraard mag je deze gebruiken in plaats van onze helm.
 

Verhuurtijden & periode

De verhuurtijden zijn naar keuze, na voorafgaande afspraken. Je kan je vertrekuur zelf kiezen. Je kan kiezen voor een hele of halve dag/avond (4 uren). 
Je kan in regel het ganse jaar een Vespa huren, afhankelijk van het weer.

 
Verzekering & waarborg

De Vespa’s zijn volledig verzekerd om te mogen rijden op de openbare weg. Bovendien is de huurprijs steeds inclusief verzekering burgerlijke aansprakelijkheid aan derden. Je dient wel een waarborg te betalen om eventuele schade aan de Vespa te vergoeden. Meer info hierover vind je bij de tarieven


Goed-weer-garantie

Wij geven steeds een goed-weer-garantie. Wanneer de weersomstandigheden té ongunstig zijn om de tour te ondernemen, kan je tot 24 uur voor vertrek je reservatie kosteloos annuleren en verplaatsen naar een andere datum.

Neem hiervoor steeds ten laatste 24 uur op voorhand contact met ons op. 


Verkeersregels

  • De maximumsnelheid bedraagt 45 km/u, tenzij een lagere snelheid verplicht is (bijvoorbeeld in zone 30).
  • In de bebouwde kom of wegen waar de maximumsnelheid 50 km/u bedraagt, moet je op de rijbaan rijden, tenzij anders aangegeven. Buiten de bebouwde kom mag je vaak op het fietspad rijden.
  • Parkeer de Vespa steeds op een veilige plaats en uit de weg voor het verkeer en voetgangers.
  • Sluit bij een stop de Vespa volledig af. Vergeet ook je helm niet mee te nemen of veilig op te bergen onder het zadel.