De Kempenroute, een dag vol avontuur

Vespa Verhuur Kasterlee

Welkom in de betoverende Kempen, waar uitgestrekte bossen en weiden, gezellige dorpjes en kronkelende wegen samenkomen om een idyllisch landschap te vormen dat wacht om ontdekt te worden. En wat is een betere manier om dit prachtige gebied te verkennen dan op een Vespa? Bij Vespa Verhuur Kempen combineren we de charme van de streek met een heerlijk, avontuurlijk ritje voor een onvergetelijke ervaring die je keer op keer wilt herbeleven.

Wij hebben de ‘Kempenroute’ alvast even voor je uitgetest, hier volgt onze ervaring…

Vespa verhuur Oud Turnhout

Eerste stop; De Tikkebroeken

Na het verlaten van de stadsgrenzen van Turnhout, betreed je al snel de Tikkebroeken; een karakteristiek Kempens laagveen. De afwisseling tussen hooiland, gagelveld, heide, graasweide en dennenbos zet meteen de toon voor de rest van de route. Ten midden dit alles vindt je een eeuwenoude Priorij, Hier moesten we even stoppen!

Op Weg naar Avontuur: De Kronkelende Baantjes van Kasterlee

Op weg naar avontuur, tussen de vallei van de kleine Kaliebeek en de Kempische Heuvelrug zijn kronkelende baantjes talrijk aanwezig. Het is een plek waar je volledig kunt opgaan in de rust en sereniteit van de natuur om je heen. Een stralende zon, een zacht briesje door je haren en de opwinding van het onbekende voor je.

Vespa Avontuur
Millhill

Een Verfrissende Pauze: Keeses Molen

Wanneer de zon hoog aan de hemel staat, is het tijd voor een verfrissende pauze. Bij Keeses Molen in Kasterlee vind je verschillende gezellige terrasjes. Wij stopten bij Mill Hill voor een drankje. Je kan er ook terecht voor een heerlijk ijsje of een potje minigolf.

Nog meer molens!

Langs de Kempenroute kom je verschillende windmolens tegen. Deze imposante structuren, hoog boven het landschap uitstekend, zijn een belangrijk onderdeel van het historische en culturele erfgoed van de regio. De windmolens symboliseren de eeuwenoude ambachtelijke tradities die hier gekoesterd worden.

Vespa Verhuur Olen
De Liereman

Een Betoverend Reservaat: Liereman Natuurreservaat

Een stop bij het Liereman Natuurreservaat is meer dan de moeite waard. Hier vind je uitgestrekte veengebieden en prachtige heidevlaktes die een thuis bieden aan zeldzame planten en dieren. Bovendien is het niet enkel een plek van natuurlijke schoonheid, maar ook van historische betekenis, met archeologische vondsten die teruggaan tot de prehistorie.

Conclusie
Na een dag vol avontuur, ontdekkingen en verwondering keren we terug naar Turnhout. De Kempen hebben ons betoverd!

Een verlangen gewekt om zelf op ontdekking te gaan? Om te verdwalen op kronkelende baantjes en te genieten van de magie onderweg? Waar wacht je nog op? Pak je Vespa en ga op avontuur met Vespa Verhuur Kempen.