Vespa Avontuur Mol – Op zoek naar het “witte goud”

Ben je op zoek naar een avontuur dat je zintuigen prikkelt? Onze nieuwe Vespa-route door Mol biedt adembenemende uitzichten en een diversiteit aan landschappen. Verken de iconische Molse meren, ontstaan door de witzandwinning, en rijd door prachtige natuurreservaten en bosrijke gebieden. Kom en ontdek één van de mooiste plekjes in de Kempen!

📍 Vertrekpunt: Kempense Golfclub

Kempense golfclub Mol

Je Vespa-avontuur begint bij de Kempense Golfclub, vlakbij het centrum. Zet je gps aan, start je motor en maak je klaar om de charmes van Mol te ontdekken!

🏞  Rijd door Reservaat de Maat

Je eerste stop is Reservaat De Maat. Zodra je de welbekende Baileybrug oversteekt, oorspronkelijk ontworpen voor militaire doeleinden, word je omringd door een overvloed aan groen die deze streek zo uniek maakt. Vergeet niet af en toe te stoppen; de natuurlijke pracht hier is werkelijk verbluffend.

🔭 panoramisch uitzicht vanop de Sas-4 Toren

Je avontuur gaat verder naar de indrukwekkende Sas-4 Toren, waar je op 37m hoog beloond wordt met een panoramisch uitzicht over de omgeving en wat je nog te wachten staat. Hier kruisen de drie kanalen Bocholt-Herentals, Dessel-Schoten en Dessel-Kwaadmechelen, een unicum in Europa!

🚣‍♀️Ontdek de Molse Meren en nog veel meer!

Na het bewonderen van het adembenemende uitzicht vanop de Sas-4 Toren, begint je zoektocht naar het ‘witte goud’. De route voert je langs de betoverende Molse meren en kanalen, een gebied dat in de negentiende eeuw beroemd werd om zijn kwartszand. Dit kostbare zand gaf een enorme impuls aan de glasindustrie, die in 2050 haar tweehonderdste verjaardag viert. Geniet van de serene omgeving en neem, afhankelijk van het seizoen, misschien zelfs een verfrissende duik.
Molse meren

En dat is nog maar het topje van de ijsberg! Deze Vespa-route zit boordevol verrassingen en onvergetelijke momenten die je alleen in Mol kunt ervaren. Dus waar wacht je nog op? Boek nu je avontuur en laat je betoveren door de charmes van dit prachtige stukje Kempen!

 

📩 Voor boekingen en meer informatie, neem contact op via het formulier op deze pagina of bel ons even!